Ministar Đorđević na sastanku sa predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije Subota, 29 Jul 2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, sastao se sa predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS, koja predstavlja krovnu organizaciju i okuplja više od 870.000 osoba sa invaliditetom i njihovih pravnih zastupnika uključenih u organizacije i saveze organizacija osoba sa pojedinačnim i različitim vrstama invaliditeta.
Ministar Đorđević je naglasio ”Osobe sa invaliditetom zaslužuju više i bolje. Treba koliko već od danas da zajedno i intezivnije radimo na svim segmentima; finansijskim, normativnim, pa i medijskim”.
Tokom sastanka, ministar Đorđević je istakao da se ne razmatra nikakvo ukidanje ni smanjivanje njihovih prava i da je on, kao i Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom uvek otvoren za razgovor, da su tu da se zajedno sa predstavnicima NOOIS-a bore za interese osoba sa invaliditetom i da je saradnja države i nevladinog sektora od ključnog značaja za njihovo rešavanje.
Pomoćnica ministra u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, Biljana Barošević, Biljana Barošević izjavila je da za bolju saradnju između Sektora i lokalnih samouprava ima prostora i da može biti unapređena i predložila zajedničke posete Ministarstva i NOOIS-a jedinicama lokalnih samouprava, kako bi na najbolji mogući način zastupali i ispunili zajedničke interese.

Leave a Reply

Your email address will not be published.