• Sedište: Marije Mage Magazinović br. 26
  telefon/faks: 031/513-862
  e-mail: sgnuzice@open.telekom.rs

  Kratak istorijat

  Organizacija je osnovana 1. novembra 1949 godine sa ciljem pružanja pomoći licima oštećenog sluha i govora. Organizacija vodi brigu i stara se o licima oštećenog sluha i govora u sledećim opštinama: Arilje; Kosjerić; Nova Varoš; Požega; Priboj; Prijepolje; Sjenica; Užice i Čajetina.

  Ove godine Organizacija obeležava jubilej – 55 godina postojanja i rada.

  U svome članstvu ima oko 3.000 lica oštećenog sluha i govora.

  U sklopu Organizacije postoji i aktivno radi KUD “Borko Vasiljević” i Sportsko društvo gluvih “Užice”.

   

   

  Pomoć licima oštećenog sluha i govora se ogleda u ostvarivanju prava u lokalnoj samoupravi (saveti, pisanje zahteva, molbi, žalbi i sl.), pomoć pri ostvarivanju zdravstvene zaštite, obezbeđivanju ortopedskih i drugih pomagala, pomoć oko zaposlenja, rešavanje stambenih problema, uključivanje gluvih i nagluvih u kulturne i sportske aktivnosti.

  Organizacija je koordinator pri Osnovnoj školi “Miodrag V. Matić zatim u srednjim školama gde gluvi izučavaju određena zanimanja, kao i zaštitnoj radionici “Budućnost” gde je zaposleno najviše gluvih ovog Saveza.

  Organi i radna tela Organizacije su:

  • Skupština
  • Izvršni odbor
  • Nadzorni odbor

One thought on “Užice

 1. Thanks for the good writeup. It in fact was once a enjoyment account it. Look complicated to more added agreeable from you! However, how can we keep up a correspondence?

Leave a Reply

Your email address will not be published.