Enable JavaScript to ensure website accessibility

15. марта 2024. је одржан први онлине састанак Савеза глувих и наглувих Србије за унапређење рада у оквиру Националног преводилачког центра за српски знаковни језик.

Предатавници Савеза глувих и наглувих Србије и Градске организације глувих Београда организовали су први онлине састанак са свим тумачима за знаковни језик који су препоручени од стране локалних организација глувих широм централне Србије.  На састнку се дискутовало о унапређењу рада Националног преводилачког центра за српски знаковни језик укључујући и рад на апликацији „СОС за глуве“ 24/7 (онлине превођење и превођење на терену широм Србије). У раду је учествовало 20 удружења и 30 тумача који ће у оквиру свог ангажовања пружати бесплатне услуге корисницима СЗЈ као и особама које желе да комуницирају са глувим и наглувим особама.

Национални преводилачки центар за српски знаковни језик, уз пуну подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, министра Николе Селаковића и помоћнице министра Биљане Барошевић, у циљу стварања Србије без комуникацијских баријера, као и уз подршку Кабинета Владе Републике Србије, који је обезбедио платформу и апликацију „СОС ЗА ГЛУВЕ“, пружаће онлине услуге 24/7, као и услуге на терену.

Са изузетним задовољством вас обавештавамо да је апликација „СОС ЗА ГЛУВЕ“ недавно награђена престижном наградом Уједињених Арапских Емирата. Ова награда, коју је примила премијерка Србије Ана Брнабић, признање је за изузетан рад Владе Србије, између осталог, и на имплементацији услуге кроз апликацију „СОС ЗА ГЛУВЕ“.