Enable JavaScript to ensure website accessibility

Одржан први састанак Радне групе за израду Предлога стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од 2025. до 2030. године

Помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић одржала је први састанак Радне групе за израду Предлога стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период од 2025. до 2030. године и Предлога акционог плана за период од 2025. до 2027. године.

Барошевић, која је уједно и председник Радне групе, подсетила је да је претходна Стратегија унапређења положаја особа са инвалидитетом донета управо на данашњи дан 5. марта 2020. године, са роком важења до краја 2024. године. Данас, 5. марта, пре истека актуелне стратегије, одржан је први састанак Радне групе ради припреме новог стратешког документа за период од 2025. до 2030. године.

,,Захваљујући визији председника Александра Вучића и његовој свесрдној подршци кампањи „Србија без баријера„, заједнички радимо на побољшању положаја особа са инвалидитетом, „ рекла је Барошевић.

Помоћник министра је додала да је поступак  формално започет доношењем Решења о образовању Радне групе на иницијативу министра Селаковића.

Шеф канцеларије Популационог фонда Уједињених нација у Србији, Борка Јеремић заједно са својим сарадницима  дала је пуну подршку у раду Радној групи „Канцеларија ће обезбеди да у овом процесу бројна знања и програмски увиди које сродне агенције имају, буду на располагању током форматирања и формулисања нове стратегије, за шта ће се побринути наши стручни консултанти и експерти из Популационог фонда. Ту смо да помогнемо Влади Србије у напорима да унапреди одређене политике и активности,„ поручила је Јеремић.