Enable JavaScript to ensure website accessibility

СГНС присуствовао првом састанку Радне групе за израду Нацрта закона о организацијама ОСИ

 

У присуству министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николе Селаковића, помоћнице министра сектора за заштиту особа са инвалидитетом Биљане Барошевић и чланова радне групе, у среду, 13. марта ове године, одржан је састанак радне групе за израду нацрта текста закона о. организација особа са инвалидитетом.

Испред Савеза глувих и наглувих Србије, као члан радне групе, присуствовао је председник Савеза Михаило Гордић. Министар Селаковић је истакао да је доношење овог прописа веома важно за Републику Србију како би постигао континуитет у финансирању Савеза и локалних организација особа са инвалидитетом по принципу репрезентативности који би требало да буде кључан приликом доношења овог прописа.

Савез слепих Србије, Национална организација особа са инвалидитетом Србије, Савез глувих и наглувих Србије i остали 33 Савезa, захвалили су министарству Селаковићу на разумевању и на почетку рада на овом историјски важном пропису за нашу државу и истакли важност доношења закона о организацијама особа са инвалидитетом како за Савезе тако и за локалне организације које су сада у веома тешком и независном положају. Министар Селаковић је истакао да ће Република Србија бити међу првима у региону која ће имати један закон, којим ће функционисање свих организација особа са инвалидитетом бити уређено сходно позитивно-правним прописима наше државе у циљу унапређења квалитета живота особа са инвалидитетом и стварања Србије без баријера, што је слоган Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.