Enable JavaScript to ensure website accessibility

SGNS prisustvovao prvom sastanku Radne grupe za izradu Nacrta zakona o organizacijama OSI

 

U prisustvu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikole Selakovića, pomoćnice ministra sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljane Barošević i članova radne grupe, u sredu, 13. marta ove godine, održan je sastanak radne grupe za izradu nacrta teksta zakona o. organizacija osoba sa invaliditetom.

Ispred Saveza gluvih i nagluvih Srbije, kao član radne grupe, prisustvovao je predsednik Saveza Mihailo Gordić. Ministar Selaković je istakao da je donošenje ovog propisa veoma važno za Republiku Srbiju kako bi postigao kontinuitet u finansiranju Saveza i lokalnih organizacija osoba sa invaliditetom po principu reprezentativnosti koji bi trebalo da bude ključan prilikom donošenja ovog propisa.

Savez slepih Srbije, Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije, Savez gluvih i nagluvih Srbije i ostali 33 Saveza, zahvalili su ministarstvu Selakoviću na razumevanju i na početku rada na ovom istorijski važnom propisu za našu državu i istakli važnost donošenja zakona o organizacijama osoba sa invaliditetom kako za Saveze tako i za lokalne organizacije koje su sada u veoma teškom i nezavisnom položaju. Ministar Selaković je istakao da će Republika Srbija biti među prvima u regionu koja će imati jedan zakon, kojim će funkcionisanje svih organizacija osoba sa invaliditetom biti uređeno shodno pozitivno-pravnim propisima naše države u cilju unapređenja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i stvaranja Srbije bez barijera, što je slogan Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.